تبلیغات

  • اصلاح باغات گردو

  • پیوند درختان گردو

    باغداران محترمی که در استان لرستان پیگیر اصلاح باغ خود با عملیات پیوند و بهره از ارقام با کیفیت خارجی و بومی هستند می توانند جهت هماهنگی لازم با “جناب مهندس راستگویان ” هماهنگی لازم معمول فرمایند.

    شماره تماس 09125776509

  • در خصوص کوددهی درخت در سال اول کاشت

    🔷🔶در خصوص کوددهی درخت در سال اول کاشت که بسیار سوال پرسیده می شود ، عرض شود:
    👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

    ✔️به دلایل ذیل توصیه ای جهت استفاده کود در سال اول کاشت درخت(نهال) نمی شود :

    👈درخت برای سازگاری با موقعیت جدید نیاز به فرصت و زمان مناسب دارد که توسعه ریشه مناسب داشته باشد و با موقعیت جدید بخوبی سازگار شود و در مقابل بیماری یا آفات درخت مقاومی باشد.

    👈  کوددهی در این شرایط ضمن اینکه ممکن است باعث صدمه و همچنین به خشکی درخت بی انجاند .👌
    مشکلات دیگری نیز ایجاد کند⁉️

    ✔️ بدین صورت که با مصرف کودهای معدنی ( شیمیایی ) در سال اول ، بجای توسعه ریشه ها توان درخت صرف توسعه شاخ و برگ نامتعارف و زیاد می شود❗️
    👈در صورتیکه از نظر ریشه ها هنوز تناسبی بین شاخ و برگ و ریشه وجود ندارد که مشکلاتی دیگری منجمله:
    ✔️تنش های آبی
    ✔️ضعف درخت جهت مقابله با بیماری
    ✔️ضعف در مقابل آفات
    ✔️عدم توان حفظ درخت در مقابل بادهای پاییزه و یا بهاره سال بعد
    و…… بوجود می آید.👌

    ✔️لذا با توجه به مواردی که عرض شد اینکه ممکنست باغدار محترمی عرض کند در سال اول کوددهی انجام شده و به درخت صدمه ای نرسیده است.👈بلکه اتفاقاً رشد مناسبی داشته پس به چه دلیل هست که کارشناسان محترم تاکید می کنند که از انجام کوددهی اجتناب شود بدلیل مواردی هست که عرض شد.

    🔹🔸تنها توصیه ای که به باغداران محترم جهت کوددهی و تقویت درخت در سال اول میشود. صرفاً استفاده از هیومیک اسید بصورت کاربرد از طریق تزریق در مسیر آبیاری طی ۲ تا ۳ مرحله طی فصل رشد هست.
    و همچنین در پایان فصل ( نیمه دوم فصل تابستان) به هنگام شادابی برگها (کلروفیل مناسب) استفاده از یک کود NPK با کیفیت که درصد فسفر و پتاس بالایی داشته باشد مثل ترکیب 12 12 36 یا 10 20 30 که صرفاً بصورت محلول پاشی طی یک مرحله در دوز مناسب مدنظر قرار گیرد.
    دکترمحسن میرعماد سال ۹۸
    انجمن کشاورزان و باغداران
    موفق و موید باشید🌹

  • عواملی که موجب پوسیدگی انتهای گل ( گلگاه) میشوند

    ☑️کمبود آب💧 یعنی خسارت سیستم ریشه و این یعنی بالا رفتن EC خاک و بروز شوری و در نهایت پوسیدگی گلگاه

    ☑️ شما باید رطوبت💧 را برای گیاه فراهم کنید. رطوبت به معنای آبیاری نیست. حفظ شرایط رطوبتی یعنی عدم حذف کامل علف هرز، یعنی مه پاشی سالن گلخانه در اوج گرما یعنی حمام دادن رطوبتی به گیاه

    ♦️عوامل موًثر در ایجاد پوسیدگی گلگاه

    ✅مصرف کودهای آمونیوم باعث عدم جذب کلسیم می شود.

    ✅ مصرف بیش از حد منگنز باعث تجمع کلسیم در دمبرگ می شود. هدف ما تامین کلسیم میوه است. پس باید در توصیه و مصرف منگنز کارشناسان دقت نمایند
    ✅ پتاسیم، منیزیم و کلسیم سه آنتاگونیست (رقابت کننده ) معروف در گیاه هستند.
    بنابراین باید به تعادل تغذیه گیاه خیلی دقت شود

    ✅ در (pH کمتر از 5) عنصر آلومینیوم مانع از جذب کلسیم می شود.

    ♦️راهکار های موًثر در کاهش پوسیدگی گلگاه
    ✔️قسمت سطحی خاک را مرتب به هم بزنید. اجازه دهید ریشه تنفس کند تا در کنار رطوبت خاک، کلسیم را طبق اسمز به گیاه برساند.
    ✔️هرس درخت یا بوته مهمترین گزینه است که میوه در سایه قرار نگیرد.

    ✔تامین عنصر کلسیم

    🔹 قدوسی
    گیاهپزشک🍉

  • بذرمال چیست؟ چه مزایایی دارد و برای چه بذرهایی توصیه می‌شود؟

    🌀بذرمال یعنی مخلوط کردن و آغشته نمودن بذر با یک ماده که می‌تواند سم قارچکش و یا یک نوع کود شیمیایی یا آلی باشد.

    🌀 بعد از کاشت بذر در خاک، جوانه‌زنی سریع و یکنواخت بسیار حائز اهمیت است. اگر خاک خیلی سرد باشد، جوانه‌زنی با تاخیر صورت می پذیرد و حتی ممکن است باعث آسیب دیدن بذر شود و نیاز به کشت مجدد آن در خاک باشد تا مزرعه یکدست داشته باشید

    🌀آغشته کردن بذر قبل از کشت با ترکیبات‌آلی مثل (اسید هیومیک) می‌تواند فسفر در دسترس بذر را افزایش داده و باعث رشد سریع و ظهور زودهنگام ریشه شود. از این رو، ریشه رشد بهتری داشته و مواد غذایی را راحت‌تر جذب می‌کند. همچنین آغشته کردن بذر با کودهای حاوی عنصر (روی) ظهور برگچه و جوانه‌زنی را به شدت سرعت بخشیده و مزرعه طی روزهای کمتری به شکل یکدست سبز می‌شود.

    ❇️از مزایای دیگر بذرمال، حفظ بذر از شرایط استرس‌زای خاک مثل کمبود رطوبت و حمله قارچ‌های بیماری‌زای خاکی است.
    از بدو ورود بذر به دنیای خاک، مشکلات بی‌شماری از قبیل پوسیدگی بذر، بیماری گیاهچه و عوامل بیماری‌زا در کمین بذر هستند. بنابراین، بذرمال کردن، به نوعی ایجاد یک گارد حفاظتی برای بذر در خاک است.

    ❇️ تاثیرات بذرمال با اسید هیومیک و کودهای حاوی عنصر (روی) در افزایش سرعت و درصد جوانه‌زنی و یکنواختی مزرعه در بذور محصولاتی مثل
    ( گندم، جو، برنج، کلزا، ذرت، یونجه و بذور سبزی و صیفی کند رشد به وفور اثبات شده است)

  • چرا انارهای نارس میریزد؟

    مهمترین عواملی که باعث ریزش انار نارس ( گردوئی) میگردد عبارتند از:
    🌸
    1⃣تنش آبی:
    باغهائی که در یک دوره طولانی آبیاری نشده اند ؛و بعد از پایان گلدهی مفید و تشکیل میوه آبیاری انجام میگردد؛به درخت تنش وارد میشود و این تنش باعث ریزش مقداری از انارهای نارس می گردد.
    این تنش زمانیکه آبیاری غرقابی باشد بیشتر نمود می کند .
    در زمانیکه آبیاری غرقابی انجام میشود ؛اکسیژن خاک کاهش و co2افزایش ؛همچنین متان و متیل افزایش ؛و این سیکل افزایش باعث تولید بیشتر اسید ابسیزیک میگردد .
    افزایش اسید ابسیزیک باعث تغییرات سلولی دم میوه و ساقه می گردد ؛که این تغییر باعث جدا شدن میوه از درخت و ریزش میوه نارس می گردد.
    🌸
    2⃣تلقیح ناقص:
    تلقیح ناقص به دلیل کمبود عنصر روی و بر و تنشهای رطوبتی،حرارتی محیط ؛ و عوامل ایجاد اختلال در گرده افشانی از قبیل آفات و بیماریها و تند بادها و ابرناکی و…که باعث ریزش مقداری از میوه های گردوئی ( نارس) می گردد 
    🌸
    3⃣ماندابی پای درخت و امکان بیماریهای قارچی روی ریشه و عکس آن کم آبی و خشک بودن بستر باغ هم باعث ریزش میوه نارس می گردد .
    🌸
    4⃣عدم تغذیه مناسب ؛ درختانیکه بنیه درخت رضایت بخش نیست ،و سلامت ظاهری درخت نشان دهنده کمبود عناصر بخصوص ازت که عنصر شادابی درخت میباشد؛باعث ریزش بیش از حد میوه های نارس می گردد.
    در واقع تولید میوه که بیش از توان فیزیولوژیکی درخت باشد ،باعث میگردد درخت مقدار بار اضافی را رها کند .
    🌸
    5⃣بیماریهای قارچی و باکتریائی و بیماریهای فیزیولوژیک ؛اگ به موقع پیشگیری و درمان نشود عامل ریزش میوه های گردوئی شناخته شده است. 
    🌸
    6⃣تغییرات هورمونی ؛ محلولپاشی های آور دز. و مصرف کودهای زیادی هم باعث ریزش میگردد 
    در. این مورد کاربرد مواد ضد تنش از قبیل آمینو اسیدها و جلبکها و محلولپاشی با کلسی ،بر تا اندازه ای قابل قبول ریزش را کاهش می دهد.
    🌸
    7⃣عدم توانمندی درخت برای تامین عناصر غذائی ،و کاهش ذخیره انرژی لازم. برای حفظ بار اضافی ؛ باعث می گردد میوه اضافی ریزش کند .
    🌸
    8⃣آفت زدگی ؛از قبیل کرم گلوگاه ،مگس سفید، شپشکها، بیماریهای پاتوژنی،آلودگی هوا، صدمه فیزیکی به میوه و ریشه باعث ریزش مقداری از انارهای نارس می گردد.

    ✅گلدهی و گرده افشانی درختان انار

    گل های انار  درشت و به رنگ قرمز مایل به نارنجی می باشند. این گل ها شهد تولید کرده و حشرات را به سمت خود جذب می کنند. گل در کامل (دوجنسه) بوده و به سه گروه تقسیم می شوند:


    گروه اول گل های بارور (Fruitful) می باشند که بزرگتر بوده، خامه و پرچم بلند دارند. بساک و کلاله در این گروه هم اندازه هستند. حدود 5 درصد از این گل ها تبدیل به میوه شده و بقیه آن ها ریزش می کنند.

    گروه دوم گل های نازا یا علفی (Barren) هستند که نسبت به گروه اول اندازه کوچکتر و خامه و پرچه کوتاهتری دارند، ضمن اینکه در این گروه کلاله گل در زیر بساک قرار می گیرد. این گل ها معمولا ریزش می کنند.

    گروه سوم گل های حد واسط (Intermediate) نامیده می شوند. این گروه خصوصیاتی بین دو گروه قبل را دارند در برخی مواقع به میوه تبدیل می شوند ولی این میوه ها معمولا بد شکل بوده و به ندرت می رسند.

    درختان انار در طول فصل 3 تا 4 بار گل می دهند. گل های سری اول و دوم انار تا آخر خرداد ظاهر می شوند. کیفیت میوه های این گل ها مطلوب می باشند. اما گل هایی که در تیرماه بوجود می آیند میوه نامطلوب تولید کرده و بهتر است که تنک شوند. در حقیقت زودگلدهی در انار یک مزیت محسوب می شود.

    تولید همزمان میوه و گل در انار

    گل های انار از سن 3 تا 4 سالگی درخت به بعد به صورت انتهایی بر روی شاخه ها و یا اسپور هایی به طول 1 تا 20 سانتیمتر ظاهر می شوند. روی هر شاخه بارده انار ممکن است از یک تا چند گل تشکیل شود که یکی از آنها انتهایی و بقیه جانبی هستند.

    کاسبرگ انار قرمز و ضخیم است که بعد از تشکیل میوه ریزش نکرده و تاج میوه را تشکیل می دهد. تعداد کاسبرگ و گلبرگ های قرمز در انار 4 تا 8 عدد بوده و خامه (مادگی) گل قرمز مایل به زرد است.

    برخی گیاه شناسان گل های انار را خودگشن و برخی دیگر آن ها را دگرگشن می دانند. در هر صورت این گل ها به خاطر ظاهر جذاب و نیز تولید شهد، حشرات زیادی از جمله زنبور عسل را به خود جذب می کنند. انجام گرده افشانی برای تولید میوه در انار ضروری است و این کار هم توسط حشرات و باد صورت می گیرد.

    در پناه حق باشید.

    انجمن کشاورزان و باغداران